ЗА СИЛНА КОНЦЕНТРАЦИЯ И ПАМЕТ!


Предназначение:

НБЛ Фокус формула е хранителна добавка – комбинация от растителни екстракти и витамини – която подпомага концентрацията, засилването на паметта и подобряването на процеса на запомняне.

НБЛ Фокус формула е с високо съдържание на витамини С (L-аскорбинова киселина, 95%), B6 (пиридоксин хидрохлорид, 80%), В12 (цианокобаламин, 1 %) – допринасят нормалното функциониране на нервната система.

За кого е предназначена NBL Focus Formula?

 • Хората, с интензивен стресов темп на работа
 • Хората, с нарушена от стрес памет
 • Хората, които имат проблеми с концентрацията
 • Хората, които учат и се подготвят за изпити

Препоръчителна доза за дневен прием при възрастни: Да се приема по 2 таблетки дневно с храна.

За остър ум и концентрация, препоръчваме да се води здравословен, активен начин на живот: повече разходки на чист въздух (особено след нахранване), спорт, планински преходи; добър сън (минимум 7 часа); учене на нови езици или умения; решаване на судоку и/или кръстословици всеки ден.

NBL Focus Formula

Ingredients of NBL Focus Formula for brain

Действие:

НБЛ Фокус формула съдържа екстракт от от листа на Гинко Билоба и допринася за:

 • подпомага концентрацията и паметта
 • подпомага периферна кръвна микроциркулация и смекчава усещането на „шум в ушите“, виене на свят и „студени ръце и крака“
 • подпомага умствената функция на хората в третата възраст
 • подпомага нормалното неутрализиране на свободните радикали и забавянето на процеса на стареене на клетките

В НБЛ Фокус формула се съдържа и сибирски Женшен (Eleutherococcus senticosus L.). Този екстракт подпомага устойчивостта на организма да се адаптира към различни физически, химически или биологически стресори. Подобрява физическата и умствена активност. Притежава имуномодулиращи и антиоксидантни свойства. Проявява противовъзпалителни и невропротективни ефекти и има проучвания, доказващи, че намалява нивата на глюкоза в кръвта при диабет тип 2. (Altern Med Rev. 2006;11(2):151-5, Medline Plus 2019)

НБЛ Фокус формула съдържа Хуперизин А (Huperzia serrata L), който се счита, че допринася за подобряване на паметта, защото при използването му се наблюдава увеличаване на нивата на ацетихолин. Ацетилхолин е една от субстанциите, изпозвани от мозъка, за комуникация между невроните, както и за комуникация на нервната система с мускулите и други части на тялото.

Improve brain concentration
Improve brain concentration

НБЛ Фокус формула съдържа Готу Кола (Centella asiatica). Това е билка от азиатската традиционната медицина, позната отпреди 2000 години в Китай и Индия. Счита се, че Готу Кола повлиява благоприятно работната памет и настроението при възрастни, когато има наличие на отслабена от възрастта мозъчна дейност.

НБЛ Фокус формула съдържа концентрат от плодовете на Боровинка (Vaccinium corymbosum L.). Предполага се, че съставките на боровинката (като полифеноли, антоцианинини) преминават кръвно-мозъчната бариера и подпомага когнитивните функции.

НБЛ Фокус формула съдържа листа от Спанак (Spinacia oleracea L.), за който се счита, че има антиоксидантни свойства и забавя упадъка на когнитивните функции от напредването на възрастта.

НБЛ Фокус формула съдържа гранулирана Алфа-липоева киселина (алфа липоева киселина, 98%), за която има доказателства, че подпомага заучаването и паметта.

В състава на НБЛ Фокус формула има Рибено масло, което съдържа полезните Омега-3 мастни киселини. Оказва благоприятен ефект върху функцията на сърдечносъдовата, храносмилателната, нервната и хормоналната система.

Друга съставка в НБЛ Фокус формула е Слънчогледовия лецитин. Лецитинът е смесица от фосфолипиди (компоненти на клетъчната мембрана на всички растения и животни) и мазнина. Лецитинът подпомага нормалното функциониране на мозъка, защото една от основните съставки е фосфатидилхолин. Той, от своя страна, е част от мембраната на клетките и тялото го разгражда до ацетилхолин, който има жизненоважно значение за здравето на мозъка. Предполага се, че по този начин слънчогледовия лецитин възпрепятства загубата на памет в напреднала възраст. Други ползи: съдържа антиоксиданти; помага при разстройства на нервната система; подпомага по-добрия сън.

НБЛ Фокус формула съдържа Диметиламиноетанол (DMAE) битартрат. ДМАЕ е естествен компонент, продуциран в мозъка. Неговата основна функция е да помага на комуникацията между невроните.

Improve brain concentration

НБЛ Фокус формула съдържа витамини:

 • Фолиевата киселина (Витамин В9, фолат), която е във вид на 10% птероилмоноглутаминова киселина, допринася за поддържането на нормалната психична функция. Фолатът също така допринася за намаляването на чувството на отпадналост и умора.
 • Витамини С, B6, В12 допринасят за
  • нормалното функциониране на нервната система
  • поддържането на нормалната психична функция
  • намаляването на чувството на отпадналост и умора
 • Витамин C и Е допринасят също и за защитата на клетките от оксидативен стрес.

Предупреждения:

 • Да не се използва от деца.
 • Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
 • Да не се използва като заместител на балансираното и разнообразно хранене, и здравословния начин на живот.
 • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
 • Не е подходящ за хора с непоносимост или алергични към някои от съставките на продукта.
 • Бременни или кърмещи жени трябва да се консултират със специалист преди да приемат този продукт.
 • Приема на Хуперазин А заедно с медикаменти за лечение на Алцхаймер като ацетилхолинестеразните инхибитори (донепезил, ривастигмин, галантамин) може да доведе до увеличаване на ефектите и нежеланите лекарствени реакции на този вид медикаменти.
 • Приема на Готу Кола заедно със седативи може да доведе до прекалена сънливост. Например, ако Ви предстои операция, за да не се стига до тази прекалена сънливост, спрете употребата на Готу Кола две седмици преди предвидената дата на операция.
 • Онкоболните не трябва да приемат фолиева киселина без консултация с лекуващия си лекар.
 • Диметиламиноетанол (DMAE) може да влоши симптомите на епилепсия, депресия и шизофрения. Той може да блокира антидепресантното действие на барбитуратите. Внимание при комбинация на DMAE с ацетилхолинестеразни инхибитори (донепезил, ривастигмин, галантамин). DMAE в големи дози може да доведе до безсъние, мускулно напрежение и спонтанни мускулни спазми.

Да не се използва след срока на годност посочен върху опаковката.

Да се съхранява при температура под 25 °C  в оригиналната опаковка. Да се съхранява далеч от топлина, светлина и влага.

Регистрационен номер: Т221120338

Произведено от Vitaquest International LLC, САЩ за НОБЕЛ ФАРМА ЕООД

Theme: Overlay by Kaira Всички права запазени, 2020
Нобел Фарма, София, ул. Околовръстен път 36, к-с Перла парк, ет.4